Living Room är en gemenskap som vill sätta Jesus i centrum och leva våra liv med honom i vår vardag. Vi längtar efter att allt mer bli lika honom, både som individer och som gemenskap. Ett namn är på ett sätt inte så viktigt, men när vi valde Living Room gjorde vi det för att vi vill säga några saker om oss. Det första är att vi vill leva med Jesus i vardagen, som en förlängning på det blir det andra att vi gärna ses i varandras vardagsrum. Det tredje är att vi tror att vi tillsammans kan skapa ett rum som blir levande, där Gud får vara levande och där vi kan bli de vi är tänkta att vara och på så vis bli mer levande. Vi har valt ett engelsk namn då vi ser oss som en internationell kyrka. Vi står i herrnhutisk tradition som är en internationell kyrka. Samtidigt som vi identifierar oss med 24-7 rörelsen som är en internationell bönerörelse. De har ett nätverk av bönehus som kallas Boiler room, vilket gör att vi anspelar lite på det med vårt namn.

Vi längtar efter en kommunitetslikanande gemenskap. Det betyder inte att man måste flytta in i kommuniteten för att vara en del av LR, men några av oss i gemenskapen längtar efter ett liv av tät gemenskap och en rytm av bön. På (jämna) söndagar ses vi till gudstjänst som passar för alla åldrar. Med gudstjänst menar vi att vi försöker få in de element vi vill ha de vi har en kommunitet. Istället för att vänta på att leva det liv vi vill leva gör vi redan idag det vi kan. Vi ses mellan 12:30 till 15-15:30 och ser allt som gudstjänst när vi ses.

12:30 Måltidsgemenskap (knytkalas – alla som vill äta tar med sig något), 13:30 Kreativt skapande och lovsång,  ca14:-14:15 Predikan ca14:30-14:45 Bön. Det går bra att komma när man själv vill. En del deltar i måltiden andra kommer till 13:30.

Vi är en gemenskap som tycker det är viktigare att man tror än hur man tror. Vi vill vara ekumeniskt öppna, med Jesus i centrum där olika uttryck, traditioner och teologiska hållningar får komplettera varandra. Istället för att försöka övertyga varandra tillåter vi oss att utmanas av andras hållningar och uttryck. Därför hämtar vi vår tro och liv från hela kyrkans tradition och är beredda att pröva saker som gett liv till kyrkan genom dess historia.

Vi lägger stor tonvikt vid det kreativa. Som den skapande Gudens avbilder är vi kallade till att själva skapa. Därför vill vi vara kreativa i livets alla områden. Så att vi kan leva i en ständig kreativ tillbedjan vare sig vi sjunger lovsång, lagar mat, arbetar eller är hemma med familjen.

Boiler room nätverket är baserade runt 6 punkter som man lever ut. Vi inspireras av dessa och försöker ta steg för att växa i dem. Här är vår svenska översättning av områdena som vi kallar ”Gud bus”. (prayer, mission, justice, hospitality, creativity, learning)

Gästfria, Utvecklande, Diakonala

Bedjande, Utåtriktade, Skapande

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s